Sunday, 25 October 2009



…Resepi Daging Masak Dendeng…

2kg daging
Semangkuk kecil bawang besar *
8 ulas bawang putih *
Halia *
Serai *
Cili kering *
Sos cili. Sos tomato, sos tiram
Asam keeping / asam Jawa
Gula, garam, perisa
Minyak untuk menumis

Cara :
Daging direbus hingga empuk
Seterusnya ditumbuk dan digoreng
Kisar semua bahan yang bertanda *
Tumis bahan yang dikisar sehingga naik bau, masukkan daging, akhir sekali masukkan sos cili dan sos tomato, masak sehingga kering.

Resepi asal dari cikgu Putee Azween



3 comments:

  1. syukran ustaz..menu ni sye kena tahu buat.bguna nati..:-)

    ReplyDelete
  2. nanti dah cuba buat jgn lupa bagi ustaz rasa...nak QC past ke tak...ok

    ReplyDelete